maandag 4 februari 2008

De aankoop van Lou.

Even in het kort het verhaal omtrend het aankopen van Lou. Onze eerste eigen hulphond in spee......
Lou is geboren in Rogfort (in België tegen de grens met Frankrijk en Luxumburg aan) een uurtje of 3 rijden hiervan daan.....
Paps is een golden retriever en mam een Australian Sheppard.
Een ongeluksnestje met hele leuke gevolgen!
Er was nog 1 pup over toen de reis ons naar Belgié voerde en de kans zat er in dat we voor jan met de korte achternaam aan de reis begonnen....

Na de nodige mailtjes tussen Irma en hier dus de gok gewaagd.
Onderweg de nodige ach en ohhhhhhs en wat zou je hier heerlijk kunnen wandelen met de hondjes en 1 plas en koffie pauze voor ons allemaal (gelukkig ken ik dus echt (te) gekke mensen die me op dit soort reizen vergezellen!) en drie uur later reden we het dorp in.
Bij het binnenrijden van het dorp stond er een Schotse Herer in een tuin( de echte hondemensen voelen hem al aankomen.........) en dus miste we het huis, want de dames zaten naar de hond te kijken natuurlijk!
Maar de man in ons midden reed vrolijk een rondje mooie ardennen en bracht ons bij Irma voor de deur!
Bij binnekomst was daar Tom Tom een hele leuke Aussie dame die ons rustig en beheerst begroette, drie Mexicaanse naakthonden, een aantal katten, (waaronder een enorme schoonhied van een Bengaalse kat!) en een zwarte pluizenbol..............

Na een heerlijk bakkie koffie was het tijd om te testen.......
Lou (toen nog Bas) doorstond ze glansrijk! (na ieder onderdeel keken we elkaar aan.......het was te mooi om waar te zijn! maar we zagen het allebei! dus moest het wel waar zijn)
Het gevoel van "hij is het helemaal" werd alleen maar groter!
Dus ging hij mee naar huis!

Daar zit je dan achterin de bus........ drie uur rijden van huis met dat kleine mannetje op schoot. Handdoek in de aanslag om eventuele óngelukjes.........
En wat doet het gekke beest? draait zich naarst me op de bank, kop op schoot en slaapt!
Zo heeft hij het eerste uur gelegen on daarna in de benchje wat klaar stond te verwijnen uit zichzelf!
Over de grens zagen we zo'n grote gele M , ja die van Maling aan Sonja! En dan slaat de honger toe he, dus even zondigen en de benen strekken.
En ja, dan ga je als pup van de vlaamse frieten naar de Mac............
Even een beetje getreuzeld bij de deur, want ja daar stond iets mafs met grote schoenen dat je even moest bekijken op je platte gat, en verder heerlijk onder een stoel vandaar gekeken wat er allemaal gebeurde daar!
Alsof je niet anders kende lag je op je gemak totdat we klaar waren om weer te gaan.
Even een plas buiten gedaan en gekeken bij dat gekke ding waar kindjes uit kwamen (ja Lou dat is een ballenbak met glijbaan..) en weer heerlijk slapen in de auto!
Eenmaal bij onze eigenauto aangekomen nog even snel op de arm naar de paardjes geweest en door naar huis.
Daar wachtte de grote honden en de rest van het vee totdat we thuis kwamen.......
Helaas was niet de gehele planning Lou-proof zeg maar.....
We hadden voor de avond een eet/werkafspraak in Goes die echt door moest gaan!
De afspraak was al meerdere keren verzet en omdat er nu echt stukken klaar moesten voor de belastingdienst moesten we wel.........
Dus Lou naar binnen bij Geer, ik de rest van de honden mee genomen de polder in om even lekker te keten met elkaar.
De avond doorgebracht in Goes bij Lémone en Arno (www.hogz.nl) met een heerlijk slapende Lou, en gelukkig waren ook zij erg enthousiast over Lou! Want als ik op hondenvlak voor een aantal mensen in hondenland respect heb, dan zijn zij er twee van!

Het blog gaat de lucht in!!!!!

Op dit blog kom je verhalen tegen van honden die binnen stichting Paqo aanwezig zijn om Hulp- of seizurehond te gaan worden.
Dit zijn honden die speciaal getraind zijn om mensen met een beperking te helepen in het dagelijksleven met o.a. het openen van deuren, lichtknop bedienen, oprapen van spullen e.d.
Een seizurehond leeft bij iemand met epilepsie. Er zijn twee soorten seizurehonden, de seizure allurt (deze signaleerd een aanval voordat hij er werkelijk is) en de seizure response ( deze reageerd nadat de aanval in zet)

We zijn een nieuwe stichting, opgericht om honden vanuit een huiselijke situatie te trainen om die kosteloos ter beschikking te stellen aan cliënten.

Onze eerste pup is ingekocht!
Het gaat om Lou, een kruising Australian shepperd x Golden retriever.
Een bijzondere kruising en een heel bijzonder hondje!
We gaan proberen via het blog het wel en wee van de inmiddels 12 weken oude Lou up-to date weer te gaan geven.

Het doel van het Blog is dat mensen met intresse en vragen bij ons terecht kunnen, maar ook dat het fenomeen hulp - en seizure hond een beetje bekender gaat worden in ons landje!

Help je ons helpen?

Groetjes Nancy en Lou.